Zlatni štit

Zlatni štit je mešavina lekovitog bilja bez tehnološke prerade – odnosno u potpuno prirodnom obliku, koja ima sve što moderna medicina zna za borbu protiv tumorskih promena, a to su SEME MALINE, SEME LANA, PLOD ARONIJE

MALINA seme na naš organizam deluje na sledeći način

Jagodičasto voće, a pre svega malina sadrži elaginsku kiselinu koja blagotvorno deluje na ćelije koje su oštećene kancerom. Sem aleginske kiseline i drugi njeni sastojci, antocijanini i polifonili, imaju preventivno dejstvo protiv ove rasprostranjene bolesti kod nas i u svetu. Upravo je naučno dokazano da ovi sastojci u prirodnom obliku i odnosu, daju bolji efekat po zdravlje čoveka nego preparati napravljeni od istih tih sastojaka.

LANENO seme na naš organizam deluje na sledeći način:
Laneno seme sadrži 3 najvažnije komponente koje blagotvorno deluju na ljudsko zdravlje: visok sadržaj omega-3 kiseline, visok sadržaj rastvorljivih i nerastvorljivih dijetalnih vlakana a najviše sadrži fitoestrogena linina od svih biljnih proizvoda koji se koriste za ljudsku ishranu. Smatra se da rstvorljiva vlkna snižavaju sadržaj holesterola i krvi i regulišu nivo šećera , dok nerastvorljiva vlakna poboljšavaju laksaciju-probavu. Takođe sadrži antikancerogena jedinjenja. Laneno seme predstavlja najbogatiji do sada prirodni izvor esencijalne omega-3 masne kiseline. Omega-3 masne kiseline podstiču pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, smanjuje rizik od srčanih bolesti, snižava nivo holesterola i triglicerida u krvi. Takođe je važan za pravilan rad sistema za varanje. Ljudski organizam nije u stanju da ih sam sintetiše, nego je neophodno njihovo unešenje hranom. Laneno seme ne sadrži gluten, tako da ga osobe koje su osetljive na gluten mogu uvrstiti u ishranu. Proteini iz semena lana se lako vare i sadrže sve aminokiseline neophodne za izgradnju humanih ćelija.
Aronija plod na naš organizam deluje na sledeći način:

ANTIKANCEROGENO – u visokom procentu ubija maligne ćelije kod tumora mozga, pluća, debelog creva i jetre (antocijanin i proantocijanidin).

ANTIOKSIDANS –  sprečava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma (tanini, flavonidi, vitamin C, vitamin E).

JAČANJE IMUNITETA – sprečava bakterijske i virusne infekcije (prehlada, grip…) (biofenoli, vitamin C).

ENDOKRINE ŽLEZDE – poboljšava lučenje hormona i reguliše rad štitne žlezde, reguliše nivo šećera i hemoglobina u krvi, rad pankreasa i leiči diabetes. Sadrži redak voćni šećer SORBITOL, čime pomaže dijetetsku ishranu (sorbitol, antocijanin).

KRV I KRVNI SUDOVI – popravlja krvnu sliku i čisti krv, poboljšava cirkulaciju, smanjuje povišen krvni pritisak, smanjuje loš holesterol i reguliše šećer, povećava elastičnost krvnih  sudova (posebno  je značajno za dijabetičare)  i sprečava njihova  začepljenja, aterosklerozu i smanjuje tegobe  kod  upaljenih i proširenih vena (flavonidi,  vitamin  P,  proantocijanidin,  biofenoli).

JETRA I ŽUČ – poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće, regeneriše je i kod teških oboljenja leči i reguliše upalu žučne kese i žučnih kanala, žuticu, žučni pesak i žučni kamen (fenoli, flavonidi).

ČIŠĆENJE ORGANIZMA  – vezuje se za teške metale i radioaktivne elemente u telu i omogućava njihovo izlučivanje što je od najveće koristi posle izloženosti zračenju kod postoperativne terapije.

Posetite našu internet prodavnicu

Izaberite nešto iz širokog asortimana naše internet prodavnice i uverite se u kvalitet i efikasnost naših proizvoda

Narodna Apoteka

Preduzeće Podgorski doo posluje dugi niz godina kao privatno porodično preduzeće. Na tržištu smo prepoznatljivi po proizvodu PROBAVITA već od 1995. godine. Bavimo se spravljanjem i pakovanjem različitih mešavina lekovitog bilja. Naši medicinski čajevi uspešno otklanjaju tegobe kod opstipacije, povišenog šećera u krvi, prostate, povišenog holesterola, ešerihije.

014 222 113

Kontakt Telefon

Doktora Pantića 114
14000 Valjevo, Republika Srbija